Nu om inte förr måste det dns-strul som orsakade problem med Windows Update vara löst. Microsoft bedyrar att så är fallet.

Sen slutet av januari har Microsoft brottats med ett fel i dns som orsakat problem med Windows Update. Användarna har mötts av ett felmeddelande om att tjänsten inte går att nå. Det visade sig att problemet berodde på en felaktig dns-post med ursprung hos en större dns-leverantör, som sedan propagerat till ett otal dns-resolvrar runt om i världen, inklusive många lokala buffertar i användarnas operativsysytem.

Många användare lyckades komma runt problemet genom att ställa in en annan dns-server än den de normalt använder från sin internetleverantör, exempelvis Googles 8.8.8.8 eller Cloudflares 1.1.1.1. De flesta trodde också att problemet låg någonstans i dns-systemet, skriver Bleeping Computer.

I början av februari gick så Microsoft ut med ett erkännande att felet bottnade hos dem och den felaktiga dns-posten, men många användare kunde fortfarande rapportera att problemet kvarstod.